Biocalciu nutritiv

10 g x10 plicuri

Compoziţie de baza: Praf enzimolitic de calciu din oase de bovine 23%, vitamina D3 (praf din galbenuş de ou 10%), lapte praf integral degresat, praf de lapte de soia 5%, proteinozaharide 15%, lipoproteina, microelemente (zinc şi fier), 8 aminoacizi necesari creşterii şi dezvoltarii copilului, histidina, lecitina şi taurina.

Spre deosebire de alţi aminoacizi, taurina nu ia parte la sinteza proteinelor organismului, acţiunea sa asupra organismului este benefică întrucât contribuie la activarea membranelor celulare (reglând conţinutul hidrogenului apei în celula), preîntimpină edemele (inclusiv edemele creierului), este uşor diuretic, îmbunataţeşte activitatea rinichiului, este antioxidant, întăreşte sistemul imunitar, întăreşte muşchii cardiaci, îmbunatăţeşte circulaţia creierului, împiedică tromboza, acţionează pozitiv asupra pancreasului şi a organelor de digestie, protejează retina, îmbunatăţeşte vederea.

Notă: la copii, insuficienţa calciului ionizat în organism provoacă: oprirea în dezvoltare, ridicarea tărzie, craniu în forma de patrat, creşterea întârziată a dinţilor, ţipete în timpul somnului, dormitul numai pe o parte, alopecie (calviţie), convulsii, rahitism, picioarele în forma de X sau O, transpiraţii în timpul nopţii, somn agitat, colici abdominale, stern în carenă şi dureri sternale, falangele degetelor subţiri, mici şi slabe.

Calitaţile de baza a biocalciului pentru copii:

Suplimentul permite să se corecteze dezechilibrul substanţelor nutritive şi insuficienţa de calciu, apărute din cauza alimentaţiei incorecte;
Ajută la dezvoltarea mentală (intelectuală) a copiilor;
Cele 8 tipuri de aminoacizi şi histidina sunt obligatorii pentru copii în dezvoltare. Vitaminele şi microelemente hipoproteinele, lecitina, taurina şi alte suplimente nutritive sunt necesare având în vedere deficienţele copiilor în perioada creşterii şi dezvoltării.

Recomandări: Cu scop profilactic de 2 ori/an (primavara şi toamna), se recomandă tuturor copiilor, mai ales cei care trăiesc în condiţii ecologic necorespunzatoare.

Indicaţii terapeutice ale biocalciului pentru copii:

Ca substanţă de bază în alimentaţia copiilor;
Prevenirea şi tratamentul rahitismului – până la vârsta de 3 ani şi în cazul profilaxiei anemiei cu deficit de fier. Rahitismul nu este doar o boală a sistemului osos, ci şi o boală a sistemului nervos central;
În cazul proceselor inflamatorii ale pielii (dermatita, acnee vulgară, erupţie acneiformă);
Întărirea unghiilor slabe şi a părului fragil;
Sursa suplimentară de calciu;
În caz de disbacterioză (imposibiliatea organismului de a absorbi eficient vitaminele, mineralele şi alţi nutrienţi – glucide, lipide, proteine etc. din alimentaţie).
Foarte eficace la copii sub şi peste un an cu cataractă congenitală sau cu o vedere deficitară;
Diabetul zaharat în copilărie se corectează cu două preparate: Biocalciu pentru copii şi Spirulină;
Asigură dezvoltarea normală a scheletului, preîntâpinând creşterea întârziată la copii de diferite vârste, mai ales înaintea începerii maturităţii sexuale (între 1 şi 14 ani);
Obligatoriu pentru copiii care trăiesc în medii poluate (condiţii ecologice necorespunzatoare);

Prevenirea şi eliminarea manifestărilor de creştere: distrofii şi crampe musculare, orice dureri ale muşchilor observate în timpul creşterii rapide, asigurând dezvoltarea normală a scheletului, respectiv a creşterii normale în înalţime a copilului;
Pentru orice patologie alergică: astm, bronşită, diateza exudativă, erupţii cutanate, eczemă, neurodermită, rinită alergică, conjuctivita etc.;
Profilaxia cariilor dentare şi bolilor de piele;
Administrat cu ceaiul antilipemic, calciul pentru copii reglează tensiunea arterială pe creier.
Îmbunatăţeşte memoria conducând la rezultatele şcolare mai bune;
Biocalciul pentu copii reglează nivelul hemoglobinei în organism şi ameliorează activităţile, reduse, a muşchilor inimii.

Cu scop profilactic se recomandă biocalciu pentru copii: de 2 ori/an (primavara şi toamna), se recomandă tuturor copiilor, mai ales cei care trăiesc în condiţii ecologic necorespunzătoare.

Contraindicaţii: contraindicaţii absolute nu există. Trebuie administat cu precauţie în caz de alergie la lapte.

Notă: nu se recomandă în urinare cu fenil – keton, care este o boală ereditară gravă. Cauza este lipsa de enzime, necesare la metabolismul aminoacizilor. Lipsa de enzime împiedică transformarea fenilalaninei în tirozin, surplusul de fenilalanină conduce la vătămări ale creierului. Această boală este foarte rară, o persoană la 10.000 de oameni.

Mod de administrare: Trebuie administrat în perioada de maximă activitate a meridianului intestinului subţire (între orele 13-15); a meridianului rinichilor (între 17-19) sau a triplului încălzitor (între orele 21-23), cel puţin timp de 14 zile se dizolvă conţinutul unui plic în 100 ml apa rece (la 20oC) cu 10-15 minute înainte de masă.

Dozare:

– Copii până la 1 an – doza minimă: 1/3-1/2 linguriţă mocca pe zi; amestecat în apă călduţă sau alimente, mai degrabă în brânză;

– Copii până la 3 ani, zilnic câte 1-2 linguriţe mocca rase;

– Copii până la 5 ani, zilnic 1-2 linguriţe mocca rase;

– Copii până la 12 ani o jumătate de plic/zi;

– Adolescenţi şi femei – zilnic 1/2-1 plic.

Durata curei: 1- 4 luni

În caz de răceli, gripă, inflamaţia plamânilor, angina se va administra pe parcursul zilei câte o lingură pentru cafea rasă, la fiecare 2 ore (de 6-8 ori/zi) timp de 2-3 zile. După aceea, se poate trece la doza obişnuită. Trebuie luat de mai multe ori pe zi, în doze mici.

Se va dizolva în apa potabilă – plată (cu pH 7,0-7,4 dacă se poate), puţin încălzită astfel încât calciul să se poate dizolva. După care se bea încet.

Preț: 109 lei

Puteți comanda produsul la numărul de telefon 0740571772 (Dr. Mihai Vigu) sau puteți folosi formularul de contact de mai jos:

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Telefon (necesar)

    Mesaj (necesar)