Chitosan

Suplimentul biologic activ Chitosan este elaborat pe baza medicinii tradiţionale chineze, din carapacea crabilor maritimi roşii. Folosirea Chitosan-ului permite restabilirea echilibrului biologic al organismului uman prin purificare, reglarea proceselor metabolice şi a funcţiilor organelor.

Istoria aplicării Chitosan-ului relevă date uimitoare, ca:

înlăturarea infestării radiologice în cazul ridicării submarinului atomic scufundat, prin metoda umplerii spaţilor dintre pereţi cu o masă de tip gel din Chitosan;

restabilirea deplină a suprafeţei dermului datorită ţesutului cutanat artificial din Chitosan la un băiat din Japonia cu arsuri de 80% ale corpului. Pielea lui s-a restabilit normal aşa cum a fost înainte, fără nici o cicatrice.

În prezent, Chitosan-ul este obţinut din chitina crabilor prin metoda acetilării, adică înlăturarea compuşilor carbonici care îi conferă duritate. Ionul de Chitosan cu încărcătură pozitivă are un înalt grad de purificare 85%.

 

Mecanismul de acţiune şi efectul de tratament cu Chitosan

Chitosan-ul este o celuloză biologică. După caracteristicile sale, el seamănă cu fibrina umană (unul din componentele de coagulare a sângelui). În caz de administrare internă, spre deosebire de alte celuloze vegetale, sub influenţa fermenţilor alimentari, cât şi a lecitinei, Chitosan acţionează astfel:

 • o parte, nedescompusă de fermenţi, neabsorbită în sânge, combinându-se cu lichidul din tractul digestiv se transformă în gel şi acţionează în sistemul digestiv ca un absorbant puternic, curăţă intestinul şi elimină substanţele toxice din el.
 • partea din Chitosan descompus, se absoarbe în sânge şi este asimilată de organism sub formă de compuşi micromoleculari. Principala componentă – acidul hialuronic, întră în alcătuirea substanţei intercelulare, membranei celulare, corpului cristalin a ochiului etc.;

Această parte a Chitosan-ului acţionează în următor mod:

 1. Inhibă celulele canceroase şi acţionează în câteva direcţii.

– În primul rând, reglează pH-ul ţesuturilor organismului spre un mediu slab alcalin – aproximtiv 7,35. La acest nivel al pH-lui, limfocitele devin mai active şi distrug celulele canceroase.

– În al doilea rând, componenţii Chitosan-ului absorbiţi în sânge inhibă intoxicaţia cancerigenă, restabilesc pofta de mâncare şi împiedică scăderea bruscă a greutăţii la bolnavii de cancer. Pe de altă parte, Chitosan-ul împiedică formarea metastazelor: prin formarea unei pelicule strâns lipită de suprafaţa vaselor sanguine împiedicând deplasarea celulelor canceroase spre alte organe. Acest efect evident anticancerigen este confirmat şi de savanţii japonezi, care au efectuat studiul acţiunii Chitosanului pe animale de laborator.

 1. Chitosanul micşorează nivelul lipidelor (grăsimilor) din sânge, inclusiv al colesterolui rău – LDL, până la nivelul normal (mai detaliat despre semnificaţia acestuia va fi stipulat în descrierea Holican-ului).

Reglarea nivelului de colesterol în sânge este bazat pe câteva mecanisme:

 • în primul rând, Chitosan-ul se leagă cu acidul biliar (cu care are loc absorbţia colesterolui rău – LDL) şi înlesneşte eliminarea lui odată cu materiile fecale;
 • în al doilea rând, Chitosan-ul fiind încărcat positiv, împiedică asimilarea oricăror grăsimi, ce au încărcătură negativă. Ionul Chitosan-ului combinându-se cu ionii lipidelor (grasimilor), blochează asimilarea lor şi facilitează eliminarea materiilor fecale. Astfel, Chitosan-ul preîntâmpină nu numai ateroscleroza şi consecinţele ei, dar mai este şi un veritabil detergent al vaselor. Este indicat în caz de obezitate şi boli ale ficatului, care joacă rolul principal în schimbul de grăsimi.
 1. Reduce tensiunea arterială ca o consecinţă a ameliorării arterosclerozei (are proprietatea de a dizolva plăcuţele aterosclerotice – fapt demonstrat ştiinţific), elimină acţiunea negativă a sării de bucătărie (NaCl) în caz de hipertonie. Efectul este cauzat de faptul că Chitosan-ul (ion pozitiv), unindu-se cu ionii clorului din sare (ion negativ), îl elimină din organism cu materiile fecale şi împiedică formarea angiotenzinei – substanţă, care se formează în organism sub influenţa ionilor clorului şi provoacă spasmul brusc al vaselor, având drept rezultat mărirea tensiunii arteriale.

Chitosanul ameliorează activitatea vaselor şi reface funcţia acestora.

 1. Micşorează nivelul zahărului în urina – recomandat de savanţii japonezi, acţionează ca mijloc de profilaxie în tratamentul diabetului zaharat.
 2. Măreşte nivelul imunităţii prin reglarea pH-lui ţesututilor organismului şi reţinerea în stare redus-alcalină. O dată cu reglarea pH-lui are loc activarea limfocitelor, responsabile de creşterea nivelului de imunitate.
 3. Îmbunătăţeşte circulaţia capilară, reduce spasmele vaselor sanguine, mai ales ale capilarelor.
 4. Absoarbe şi elimină din organism sărurile metalelor grele (plumb, mercur, cadmiu), îngrăşămintele minerale, coloranţi chimici, substanţe medicamentoase, radionucleizi, etc., care au capacitatea de acumulare, de intoxicare a organismului, cauzând îmbolnăviri. Chitosan-ul îmbunătăţeşte capacităţile de drenare a sismului limfatic care este locul principal de acumulare a substanţelor toxice, fiind totodată cel mai greu de epurat.

Despre alte efecte ale Chitosan-ului:

 1. Tratamentul arsurilor, rănilor şi a altor traumatisme ale pielii. Pielea artificială – peliculă din Chitosan aplicat pe suprafeţele arse, nu provoacă reacţii de respingere. Se dezvoltă în ţesuturile cutanate, nefiind necesară înlăturarea deoarece este mediu de hrană pentru creşterea propiilor celule cutanate. Chitosan-ul activează regenerarea suprafeţei pielii fără formarea cicatricelor, deoarece stimulează creşterea fibrelor de colagen ale pielii, asigurând elasticitatea suprafeţei acesteia. În afară de aceasta, la aplicarea pe rană, Chitosan-ul are capacitatea de a opri hemoragiile.
 2. Acţiunea asupra tractului digestiv este dictată de conţinutul de celuloză din Chitosan. El măreşte peristaltismul, măreşte volumul bolului fecal ce stimulează reglarea eliminărilor intestinale, înlăturând meteorismul şi senzanţia de balonare. Mărind deplasarea şi reducând contactul cu materiile fecale toxice cu pereţii intestinali, Chitosan-ul micşorează considerabil absorbţia toxinelor în sânge şi este un mijloc de profilaxie a cancerului intestinului gros. Şi, în sfârşit, mărindu-i volumul Chitosan-ului, în mod mecanic, provoacă curăţirea intestinului subţire, restabilind procesul normal de digestie. Normalizarea funcţiei intestinului gros este o condiţie esenţială pentru restabilirea microflorei şi înlăturarea disbacteriozei.

Chitosan-ul este indicat în cazul următoarelor boli:

 1. Oncologice, inclusiv, în caz de metastaze.
 2. Diabet, inclusiv, insulinodependent. Chitosan-ul ajută la normalizarea funcţiei panceasului şi normalizează nivelul de zăhăr la bolnavii de diabet.
 3. Boli ale ficatului, inclusiv ciroza. Chitosanul filitrează, curaţă şi reface ţesuturile ficatului. Chitosanul este un minunat hepatoprotector.
 4. Boli ale inimii şi ale vaselor, inclusiv ateroscleroză, infarct, edem cerebral, hipertensiune etc.
 5. Chitosanul reface organismul în stări diferite: curaţă organismul, măreşte imunitatea, reface articulaţiile
 6. Obezitate şi dislipidemii inclusiv hipercolesterolemia.
 7. Chitosanul este obligatorie după o traumă cerebrală (atunci rana se vindecă foarte bine), în special dacă a fost o politraumă. Împreuna cu Biozincul, chitosanul refac nervii atinse în cazul traumelor cerebrale (dacă o parte a nervului a ramas întreagă).
 8. Chitosanul este eficace în boli ale tractulul digestiv, inclusiv disbacterioză, constipaţii cronice, gastrite erozive ulcer stomacal şi duodenal.
 9. Bolile căilor respiratorii: amigdalite, faringite, bronşite, asm bronşic, pneumonii etc.
 10. Chitosanul sudează rupturile tamburului timpanului. Atunci este mai bine să se dizolve Chitosanul în suc de lămâie.
 11. Chitosanul stimulează producerea lichidului sinovial care reface cartilajele.
 12. Chitosanul stimulează formarea colagenului pielii. Este foarte eficient la arsuri, răni şi alte traume ale ţesuturilor cutanate, pielea ramâne fără urme de cicatrice. Suplimentul este indicat în programul tratamentui de psoriazis.
 13. Stări hipoimune de diferite origine.
 14. Chitosan-ul este recomandat în cazul dereglărilor de vedere şi îmbunataţeşte structura globului ocular.
 15. Intoxicaţii acute şi cele cronice în mediu industrial, alimentar, inclusiv radioterapia.
 16. Penru a îndepărta durerile neîndepărtate de Cordiceps, trebuie luat Chitosan (1 capsusulă de 3 ori pe zi) care are şi efectul anestezic şi proprietăţile regeneratoare.

Contraindicaţi:

 1. Pentru oamenii maturi nu se cunosc.
 2. Să nu figureze în program împreună cu dubla celuloză.

Administrare

Intern: după necesitate, atunci se ia zilnic

 1. Pe stomacul gol, zilnic se începe cu 1 capsulă, ridicând progresiv cantitatea până la 1-2 capsule de 2-3 ori, după afecţiuni, dimineaţa între orele 5-7 şi/sau seara între 21-23. Trebuie să se bea cel puţin 1 pahar de apă, deoarece altfel se poate produce sau se agravează constipaţia.

În cazul intoxicaţiilor grave 1 capsulă la 1,5-2 ore (până la 6 capsule zilnic). Cea mai eficientă modalitate, se amestecă conţinutul capsulei în 0,5 pahare de apă caldă, se lasă 5 minute, după care se bea.

În cazul constipaţiei cronice, ulcer gastric, ulcer de colon, la bolile canceroase ale sistemului intestinelor, Chitosanul trebuie scos din capsulă, dizolvat praful într-un pahar cu apă călduţă, adăugat 20 picături de zeamă de lămâie şi apoi se bea.

În cura de slăbire, se iau zilnic de 3-4 ori câte 1-2 capsule cu 20 minute înainte de mâncare; trebuie consumat multă apă 1-2 litri de apă zilnic.

Nu se recomandă a fi administrat (imediat) cu alte substanţe biologic activ, deoarece Chitosanul poate împiedica absorbţia acestora. Se aşteaptă circa 2 ore înainte de se administra celelalte suplimente.

Deoarece Chitosanul scade conţinutul de acid gastric, se mânăncă o felie de portocală sau grapefruit. Sau după 30 de minute, se poate consuma un pahar cu suc de fructe sau altă băutură acră. Este important în cazul celor ce suferă de hipoaciditate.

 1. În cazul extreme, se pot administra Chitosan şi copiilor începând cu vârsta de 3 ani astfel:

la copii între 3-7 ani (disbacterioză, inflamarea bilei sau pancreasului, la răceli) conţinutul unei capsule se pune într-un pahar, punem 20 de picături de zeamă de lămâie, se lasă 15 minute, apoi se dizolvă în 2 dl. de apă călduţă, se amestecă, apoi se administrează câte o linguriţă la 30 de minute (în total 1-2 zile) În afară de aceasta trebuie să bea cel puţin 8 dl de apă.

la copii între 7-12 ani, zilnic de 1-2 ori se dă o jumătate de capsulă dizolvată în apă acrişoară, timp de 5-7 zile, cu dietă de apă.

Administrare locală şi externă:

 1. În chirugrie: la arsuri, răni care sângerează, la maturi; la ½ dl apă uşor acidă (20 de picături de zeamă de lămâie) se pune conţinutul a 2-4 capsule, se pune pe suprafaţa rănii. Nu trebuie să înlăturăm şi nici să spălăm soluţia de pe rănă. Pe rănile supurante se pune direct praful Chitosnan.
 2. La simptomele alergice: acelaşi procedeu ca la răni.
 3. În ginecologie: soluţia de chitosan (1 capsulă la 20-30 ml de apă) se pune pe un tampon, se ţine (timp de 20-25 zile) pe timpul nopţii, după ce se fac irigaţii cu cea antilipemică – procedeu foarte folositor. Înainte de cură este necesasr un control de cancer.
 4. În obstetrică: cu soluţia de Chitosan (1 capsulă la 20-30 ml apă sterilă) se pot trata rupturile de peritoneu, suturile; sub formă de comprese călduţe se pot pune pe sâni în cazul inflamări lor, timp de 20-30 de minute; după alăptare se pot trata crăpăturile de sfârc. Chitosan se poate întrebuinţa sub formă uscată.
 5. În cosmetologie: soluţia de curăţire a pielii obţinută din Chitosan ajută la îndepărtarea celulelor moarte, înviorează şi întinde pielea, o face elastică. Se poate observa rezultatul după a 4-a întrebuinţare.

Prepararea soluţiei de curăţire (spălare):

– Conţinutul a 7 capsule se adaugă progresiv la 50 ml apă, amestecând cu grijă.

– Se amestecă 3 g acid citric cu 30 ml apă;

– Se amestecă cele două soluţii;

– Amestecăm până la 100 ml cu apă.

Soluţia obţinută se aplică pe faţă, gât, pe prima treime a toracelui, pe pulpe şi în primele 3 zile o îndepartăm după 15 minute. După ziuă a 4-a, soluţia poate fi lăsată 2 ore. O spalăm cu apă multă şi nu trebuie să ne ştergem. După aceea, cu mişcări uşoare, se aplică crema.

Durata curei: 1-3 luni.

Preț: 152,6 lei

Puteți comanda produsul la numărul de telefon 0740571772 (Dr. Mihai Vigu) sau puteți folosi formularul de contact de mai jos:

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  Telefon (necesar)

  Mesaj (necesar)