Cordiceps Miceliu

0,5 gr x 100 capsule – praf cu invelis gelatinos într-un flacon sigilat

Componenţa: Praful miceliului fermentat de Cordiceps, adenozină şi manitol.

Istoria aplicării Cordiceps-ului în China cuprinde mai mult de 1.200 ani. În China, această plantă „miraculoasă” a fost recunoscută încă din antichitate, ca un “cadou” al zeilor, ca talisman.

Curatorii chinezi considerau, că Cordiceps ajută la eradicarea diverselor maladii. Cordicepsul chinez (denumirea latină Cordiceps Chinensis), pe care botanica îl atribuie clasei ciupercilor, dispune de calităţi duble: într-o parte a ciclului său biologic el există ca plantă, în alta ca insectă. Din cartea veche chineză „Noul concept al farmacologiei” 1757, cordiceps-ul este considerat ca un organism dublu: plantă şi insectă.

Cordiceps-ul trăieşte în condiţii de munte la înălţimea de 3.500 m în Tibet în provencia Siciuan, Iuninan, Tinhai. Când Cordiceps-ul există sub formă de plantă, vara în perioada formării sporilor, sporul plantei este împrăştiat, nimereşte în larva fluturelui şi începe să-l paraziteze, trecând din ciclul vegetal în cel animal. Larva afectată se îngoapă în pământ în formă de gogoaşă. Cordiceps-ul hibernează, hrănindu-se din gogoasă de plante ca Astragal Ophiopogon, rezistând sub pământ la foamea îndelungată, frig şi insuficienţa de oxigen. După perioada de existenţă în pământ în formă de insectă are loc transformarea şi creşterea în formă de plantă, mai departe (din nou) formarea de spori şi apoi ciclul iarăşi se repetă.

Cordiceps-ul poartă în sine informaţia unei capacităţi înalte de viaţă, corpul acestei ciuperci este bogat cu substanţe nutritive şi componenţi biologic activi. De aceea el este folosit ca mijloc de îmbunătăţire a sănătăţii şi ridicarea tonusului organismului.

Suplimentul biologic activ „Cordiceps al companiei Tianshi” este preparat din miceliu (corpul) ciupercii prin tehnologii moderne. După fierbere, masa obţinută este sublimată, zdrobită şi praful este ambalat în capsule gelatinoase.

Cercetările clinice mult seculare ale medicilor chinezi au permis evidenţierea a trei capacităţi specifice ale Cordiceps-ului:

 1. Sferă largă de aplicare.
 2. Efect evidenţat în calitate de mijloc suplimentar de tratament.
 3. Lipsa hormonilor şi a substanţelor excitante, efecte complementare şi acţiune toxică.

Mecanismul de acţiune, efectul curativ şi tratament al Cordiceps-ului:

Are efect înalt de reglare a imunităţii (imunomodulator) şi imunostimulator (creştere a rezistenţei la infecţiile produse în special de microbi – fiind un minunat antibiotic natural). Cordicepsul ameliorează microcirculaţia la locul ulcerului, ceea ce intensitică vindecarea lui prin acţiunea lui de imunomodulator.

Împreuna cu ceaiul antilipemic, Cordicepsul scade temperatura.

Acţiune bacteriostatică asupra majorităţii bacteriilor, inclusiv pneumococul, streptococul, stafilococul auriu, bacilul piocianics, candida etc. (efect asemănător cu antibioticele) fără vătămari.

Acţionează asupră florei patogene bactericide şi bacteriostatică, ca penicilina.

Efect antiinflamator, asemănător acţiunii hormonilor, ce nu cedează după eficacitate.

Cordicepsul este un prohormon al suprarenalelor, stimulează producerea propriilor hormoni până la limita normală.

Dilatarea lentă şi îndelungată a vaselor sanguine, ce permite îmbunătăţirea aprovizionării cu sânge a muşchilor cardiaci şi a altor organe, preîntâmpină formarea trombelor şi serveşte ca profilaxie şi tratament a unor boli grave ca: infarctul miocardic, ischemie, stenocardia, boli ale ficatului, rinichilor, plămânilor etc.

Ameliorează circulaţia cutanată şi acţionează ca antioxidant la nivelul ţesuturilor dermice.

Normalizează nivelul acidităţii tractului gastrointestinal, acţionând ca antioxidant.

Restabileşte microcirculaţia pe creier.

Stimulează elaborearea T-limfocitelor care distrug bacteriile nocive precum şi stafilococii, impiedicând astfel înmulţirea viruşilor care distrug celulele hepatice.

Cordicepsul este singurul produs capabil să refacă capilarele glomurare ale rinichilor („a două inimă” aşa cum spun chinezii).

Mareşte rezistenţa organismului la insuficienţa de oxigen, ridicarea capacităţii de muncă.

Reduce nivelul de lipide din sânge, inclusiv a colesterolului, reglarea calciului şi fosforului din sânge.

Eliminarea activă din organism a substanţelor nocive din ficat, rinichi, plămâni. Asigură schimbul în ţesuturile diferitelor organe şi reglază cantitatea trombocitelor în sânge.

Are acţiune anticancerigenă datorită îmbunătăţirii stării organului afectat, cât şi stimularea activităţii leucocitelor.

Este şi un adaptogen (creşte capacitatea de adaptare a organismului în condiţii neprielnice de viaţă: stres, poluare fizică, chimici etc.) – are efecte antitoxice (favorizează eliminarea substanţelor toxice rezultate din metabolismul endogen).

Cordiceps-ul este indicat la tratarea următoarelor boli:

 1. Boli ale organelor respiratorii: bronşită, pneumonie, asm bronşic, emfizem pulmonar, tuberculoză, scleroemfizim pulmonar etc. În perioada acută sau a înrăutăţirii bronşitei, Cordicepsul se ia 4 capsule pe zi (timp de 5 zile). Apoi câte o capsulă de 2 ori pe zi (timp de 10 zile). În caz de bronşită cronică, trebuie administrat Cordiceps mult timp (câte o capsulă de trei ori pe zi)
 2. În caz de pneumonia septică, alătura de calciu pentru copii. Dacă este o problemă foarte serioasă, atunci se poate administra Cordiceps copiilor sub un an, dar nu timp îndelungat, numai 10 zile, în cazuri excepţionale – până la o lună. Un baton / stic se moaie în lapte, apoi se pune în Cordiceps şi i se dă copilului să-l sugă.
 3. Spre deosebire de celelate antibiotice, cordiceps-ul reface flora intestinală şi imunitatea, acţionând ca un imunomodulator.
 4. Este necesar în caz de tumoare malignă a rinichilor – o boală întâlnită la copiii cu vârsta în jur de doi ani.
 5. Boli ale inimii şi ale vaselor: miocardo-coronaroscleroză, boala ischemică a cordului, stenocardie, infarctul miocardului, riscul formării trombelor.
 6. Ameliorează şi intensifică microcirculaţia la locul ulcerului şi pe creier.
 7. Boli ale sângelui: purpura trombocitopenică (boala Verlgof), hemoragii ale mucoaselor, având ca rezultat anemie repetată, în leucoze – stabilizarea bolii şi împiedicarea malignizării ei.
 8. Boli ale căilor urinare: colici renale, disurie (urinări dese), poluţie (eliminarea spontană a spermei), glomerulonefrita, pielonefrita, cistita etc. În cazul tratamentului pielonefritei cronice şi eliminarea leucocitelor din urină, ceaiul antilipemic intensifică acţiunea Cordicepsului.
 9. Boli ale ficatului şi richilor: hepatita, profilaxia cirozei hepatice, îmbunătăţirea schimbului în celulele ficatului. Cordicepsul reface celulele şi funcţiile rinichilor şi ficatuluifiind hepatoprotector.
 10. Cordiceps normalizează nivelul hormonilor suprarenalelor şi indirect influenţează nivelul hormonilor genitali.
 11. Cordiceps curaţă bine ţesuturile timpanului urechilor. Se dizolvă Cordicepsul în apa calduţa (25-30%) după care se udă cu această soluţie un tampon de vată curată, care se întroduce şi se lasă în ureche peste noapte timp de 3 saptamâni. În locul de Cordiceps, se pot folosi biozincul. Rupturile timpanului, pot fi rezolvate cu Chitosan. Atunci, este mai bine să fie dizolvat în suc de lămâie.
 12. Cordicepsul elimină toxinele prin toate orificiile corpului inclusiv prin pori.
 13. Tumorile maligne ale diferitelor organe, chiar în ultimele stadii ale bolii: îmbunătăţirea funcţiilor organului afectat, suplimarea principalului focar al tumorii; de aceea în cazul tumorilor maligne şi benigne ale creierului Cordiceps-ul dă un efect stabil pozitiv. Cordiceps-ul crează condiţii pentru suportarea mai uşoară a radioterapiei şi chinoterapiei.
 14. Acţiunea antitoxică a Cordiceps-ului: din organism sunt eliminate activ toate substanţele toxice, inclusiv toxinele intestinale şi radionucleizii.
 15. Efect curativ şi de sprijinirea tratamentului, profilaxia dezvoltării a multor bolilor.
 16. Efect curativ pentru toate bolile grele autoimune.

Notă: La administrarea cordicepsului, temperatura poate creşte, dar aceasta nu trebuie să vă sperie. Este o reacţie de apărare a organismului, asta înseamnă că organismul a început să se lupte cu infecţia. Iar pentru scăderea temperaturii este ceaiul hipolipemiant. Dacă îl beţi fierbinte, proprietăţile febrifuge apar mai repede.

Contraindicaţii: Copiilor până la 3 ani, la recomandarea medicului.

Mod de administrare: Administrarea este recomandată în perioada de maximă activitate a meridianului organului respectiv sau la maxima activitate a triplului încălzitor (între orele 21-23). Capsula trebuie luată cu un pahar de apă curată, călduţă.

Dozare:

copilului peste 3 ani – câte o jumătate de capsulă pe zi; după 7 ani – 1 capsulă, de 2 ori pe zi.

la copii, până la 10 ani – 1 capsulă zilnic, timp de 7-14 zile.

la copii până la 12 ani: zilnic 1 capsulă de 2 ori pe zi.

la adolescenţi: curativ, 1- 2 capsule odată pe zi sau 1 capsulă de 2-3 ori pe zi.

adulţi: profilactic, zilnic 1-2 capsule; curativ în prima săptămână 2 capsulă de 2 ori pe zi, după aceea 2 capsule zilnic. Dacă este necesar se poate mari doza la 3 – 4 capsule zilnic.

În cazuri grave: până la 6 capsule.

Durata curei: 1-2 luni (se pot administra timp indelungat, chiar un an de zile cât o tabletă pe zi).

Preț: 192 lei

Puteți comanda produsul la numărul de telefon 0740571772 (Dr. Mihai Vigu) sau puteți folosi formularul de contact de mai jos:

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  Telefon (necesar)

  Mesaj (necesar)